Recolzament emocional i benestar

Avui tornem amb un tema que des de LOAPSI defensem sempre, i és la importància d’un bon recolzament emocional durant els primers anys de la infància per tal d’afavorir un desenvolupament emocional al llarg de la vida. Segons diverses investigacions, s’ha comprovat que, un ambient familiar on es promoguin l’afecte, s’estimuli a l’infant (no sobreestimulació) i on l’infant se senti recolzat per la seva mare o pare, té una sèrie de beneficis a llarg termini com poden ser:

– Un augment del volum de l’hipocam. Aquesta part del cervell, que funciona com a gestor de la memòria, augment el seu número de connexions neuronals quan existeix aquest recolzament emocional. Això es tradueix en que l’infant, quan sigui més gran, podrà recuperar aquells records on les mares o els pares els proporcionava afecte per regular les seves emocions en situacions adverses.

– Millora de la salut emocional, entenent que si s’aposta per un estil de criança on l’afecte està present, el cervell de l’infant estarà més preparat davant les possibles situacions d’estrès que pugui patir.

Si t'agrada, comparteix-ho

Últims articles