La importància del joc

Creieu què és important que el vostre fill/a jugui? Evidentment, davant d’aquesta resposta, la majoria dels pares i mares diria que sí sense cap mena de dubte. La qüestió canvia quan la pregunta és la següent: Creieu què és important que els pares i mares jugueu amb els vostres fills i filles? En primer lloc, com suposo que esteu pensant, jugar amb la canalla millora el vincle i la relació entre ambdues parts, però els beneficis van més enllà, ja que tal i com confirma un informe confeccionat per “Famosa”, també ajuda a l’adult en un seguit d’aspectes que a continuació s’esmentaran.

  • En primer lloc, potencia que els records viscuts amb els teus fills i filles es consolidin molt més ja que, tal i com esmenta la neurociència, no hi ha aprenentatge sense emoció.
  • Tot i que pot resultar obvi, permet conèixer d’una manera més profunda la personalitat nens i nenes, essent aquesta una bona manera per saber com és el teu fill i filla i establir un seguit de pautes educatives tenint en compte la personalitat d’aquest/a.
  • Entrar en el món de fantasia dels nens i nenes, afirma l’informe, produeix que l’adult flexibilitzi el seu pensament i s’adapti al món infantil que està creant l’infant.
  • El fet d’establir temps de joc familiar, produeix una millora en l’harmonia familiar que repercuteix en el dia a dia de la vida a la llar. Les relacions no milloren únicament entre pares/mares i fills i filles, sinó també entre els adults.
  • Dedicar un temps a jugar plenament amb els vostres fills i filles provocarà que tot aquell estrès generat de la feina, situacions familiars i/o personals, etc., s’aparquin durant una estona.
  • Els canvis, les presses del dia a dia, etc., fan que els adults portin un ritme desenfrenat. Jugar amb els nens i nenes provoca canviar el rol i adaptar-se a les característiques dels infants, provocant, per tant, una major paciència davant de certes situacions que sens dubte milloraran el control sobre les emocions.

Si t'agrada, comparteix-ho

Últims articles