Té com objectiu rehabilitar el llenguatge, la veu, la parla i la comunicació, quan existeixen pertorbacions o alteracions, o quan es presenten dificultats en el desenvolupament de la interacció comunicativa. A diferència d’altres enfocaments, combinen l’atenció individual que necessita cada nen, amb les dinàmiques de grup.
Es treballen tots els components lingüístics (morfologia, sintaxi, semàntica, ús del llenguatge…), així com la parla, la veu i la comunicació, i quan és necessari es fan teràpies específiques (respiratòria, miofuncional, etc…). Entre altres dinàmiques, s’utilitzen jocs de normes, on la necessitat de respectar unes regles, ajuda al nen a establir o millorar la relació amb ell mateix i amb els altres integrants del grup.
En aquest espai s’utilitzen tècniques d’estimulació de la intel·ligència, procedents d’uns programes que sorgeixen d’uns principis bàsics que determinen un nou concepte de la intel·ligència i de les aptituds i habilitats que la conformen (atenció, percepció, memòria, estructuració de l’espai, pensament i raonament.
Les activitats del programa són diverses i es necessita treballar diferents modalitats d’expressió (numèrica, verbal, simbòlica i pictòrica) per a resoldre-les. Es porten a terme reunions periòdiques amb els pares per a coordinar el que es fa en el centre i les activitats que poden realitzar a casa i que així es complementin entre si, a més de reunir-se per a explicar el progrés dels nens.
La teràpia amb NENS, JOVES I adults consisteix a proporcionar un entorn i un temps concret per escoltar i entendre el patiment de la persona i per ajudar a través del diàleg i l’ensenyament de noves formes d’enfrontar amb èxit a la seva situació.
A continuació, detallem els problemes més freqüents que es tracten en la teràpia:
Està basat en millorar els vincles que existeixen entre pares i fills, i així puguin els fills tenir un bon referent del que és amor i respecte, i els pares poder ser un suport i una ajuda en el procés de maduració dels seus fills.
Fins ara només es contemplava la Teràpia familiar, o la de parella i per tant els vincles amb pares i fills formaven part d’aquest procés. Però, què passa quan hi ha una separació?. En molts d’aquests casos les relacions amb els seus fills es recent i passen per passos intermedis, que els pares no volen solucionar en una teràpia de parella o familiar, a causa de que no es consideren part d’aquesta família o per altres motius. Aquesta Teràpia està dirigida als pares divorciats, separats o pares solters, pares adoptius.
Carmenza Sabogal
931 193 495
657 511 888
661 092 397
Per a qualsevol informació referent a la nostra Associació i les diverses activitats que oferim el mail: