Logopèdia i aprenentatges

Té com objectiu rehabilitar el llenguatge, la veu, la parla i la comunicació, quan existeixen pertorbacions o alteracions, o quan es presenten dificultats en el desenvolupament de la interacció comunicativa.  A diferència d’altres enfocaments, combinen l’atenció individual que necessita cada nen, amb les dinàmiques de grup.

Es treballen tots els components lingüístics (morfologia, sintaxi, semàntica, ús del llenguatge…), així com la parla, la veu i la comunicació, i quan és necessari es fan teràpies específiques (respiratòria, miofuncional, etc…). Entre altres dinàmiques, s’utilitzen jocs de normes, on la necessitat de respectar unes regles, ajuda al nen a establir o millorar la relació amb ell mateix i amb els altres integrants del grup.

La Teràpia d’Aprenentatges,  té per objectiu donar suport al nen/a, i adolescent,  a descobrir els seus propis recursos, així com donar-li eines per a una millor organització i execució d’aquestes.  Partim d’una avaluació, en la qual es determinen les àrees potencials del nen/a i adolescent,  i els aspectes on presenta alguna dificultat. Els objectius de la teràpia són clars i concrets.